Mustaa sadetta maailmaan

Musta sade -single on tänään julkaistu! Se löytyy kaikista digitaalisista musiikkipalveluista, kuten esimerkiksi Spotifysta ja iTunesista.

Miten kappale sitten syntyi? Johannes kertoi asiasta seuraavaa: ”Mustan sateen tekemisen aikaan muutin tapaani säveltää kappaleita, kun aiemmin tein aina ensin melodian ja sitten sanat. Mustan sateen kohdalla kirjoitinkin ensin tekstin ja pienen folk-henkisen kitaranäppäilyn säestyksellä melodia tuli kuin itsestään. Kuvittelin, että musiikilliset hengenheimolaiseni kuten Jake Bugg, Neil Young ja Samuli Putro olisivat säveltäneet hienoimmat kappaleensa samalla tyylillä. Tästä asiasta en tietenkään ole varma, mutta tämän mahdollisesti itse keksimäni ajatusharhan vallassa kappale heräsi eloon. Tekstin idea syntyi pimeänä iltana ja merkitsin sen muistikirjaani seuraavasti: ’Illalla sade näyttää mustalta, kun katsoo katulampun valoa vasten’. Kehittelin idean ympärille kertomuksen siitä, miten suhteessa voi olla ratkaiseva hetki, jonka ei välttämättä tarvitse olla kauhea, vaan se voikin olla kaunis.”

Musta sade -singlen julkaisukeikkoja:
06.11.15 Venttiili, Hämeenkyrö
07.11.15 Bar Bertelli, Tampere, klo 21.00
20.11.15 K-Supermarket Linkki, Ylöjärvi, (mies & kitara)
18.11.15 Leija -kirjasto, Ylöjärvi, klo 17.00 (mies & kitara)

Levy-yhtiö, lisätiedot & haastattelut: Jaana Karila/Konkurssi Records, jaana@konkurssirecords.fi, www.konkurssirecords.fi
Jakelu: Playground Music, +358 10 292 0500, www.playgroundmusic.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *